Reebok Prins Cu Minciuna În Legătură Cu EasyTone

Haha, urât din partea lor.. 🙂

Reebok s-a ars destul de rău la faza asta.

Ții minte că acum vre-o doi ani lansa EasyTone, noua lor linie de adidași care erau cât se poate de revoluționari.

Cu tehnologii dovedite științific și cu un design care rupea gura târgului, adidașii ăștia trebuiau să-ți facă fundul cu până la 28 de procente mai ferm.

Cine ar da cu piciorul la o așa ocazie?

Nu prea mulți, se pare. Vânzările de EasyTone și RunTone au sărit în sus iar Reebok a continuat să toarne milioane în campanii promoționale care promiteau îmbunătățirea magică de 28 de procente.

Eh, odată cu trecerea timpului cu cu un număr tot mai mare de cliente  cumpărând adiașii, au început să curgă și plângerile. Aparent, adidașii magici nu aduceau rezultatele promise…

Dacă era vorba de o singură clientă, ar fi putut-o trimite foarte lejer la plimbare pe motiv că n-ar fi purtat adidașii conform specificațiilor. Dar nu era vorba de o clientă. Era vorba de sute.

Adidași Reebo EasyToneEi bine, situația a ajuns într-un final la urechile protecției consumatorilor de la americani (FTC) care au pornit o mică anchetă.

Surpriză!

După toate testele făcute, FTC-ul a ajuns la concluzia că adidașii EasyTone nu sunt cu nimic mai eficace în a-ți modela fundul decât oricare alt pantof sport din lumea asta. În cel mai bun caz, poate că sunt o leacă mai confortabili în timpul antrenamentelor.

Iar știința din spatele lor? Aia care a zis numărul magic de 28? Zero. A fost pur și simplu o chestie scornită de departamnetul de marketing ca să facă totul să fie mai credibil.

Rezultatul la această anchetă a fost faptul că Reebok a fost amandat cu 25 de milioane de dolari pentru promisiuni nefondate în campaniile promoționale.

Acum, consumatoarele nemulțumite pot să meargă și să ceară să-și primească banii inapoi.

Mare grijă Skechers și MBT, că voi urmați!

MBT a fost prima firmă care a venit cu moda adidașilor ortopedici, prin 2005. Au scos ei atunci o linie de adidași cu o talpă super deformată care cică îți forța muschii spatelui să lucreze și te ajuta să-ți îmbunătățești postura. Au apărut cu adidașii ăștia până și la emisiunea lui Dr. Phil.

Următorii care au apărut au fost Skerchers ShapeUps care, cel puțin din punctul meu de veere, erau o copie după cei de la MBT. Și ăștia se vând ca pâinea caldă, așa că ar fi o treabă să fie atenți la ce pretind prin campaniile lor.

Ce-i de învățat din toată asta?

Cred că ar trebui ca la toți să ne intre în cap că nu există produse miraculoase, pentru nimic. Adidașii sunt doar o piesă de îmbrăcăminte care te ajută în timpul exercițiilor. N-o să se întâmple niciodată să-ți modeleze corpul printr-o magie așa cum vrei tu.

Nu-ți da banii câștigați cu greu pe mizerii de produse magice din astea.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: