Adidasul Onitsuka Tiger California 78

Zilele trecute vorbeam de adidașii Onitsuka Tiger Limber Up Moscow unde am zis că seamănă foarte mult cu California 78. Și sunt motive bune pentru care am zis asta.

În primul rând, din față sunt aproape identici. Modelul de pe talpă este de asemenea o copie perfectă. Ambii adidași au un petic de piele cu detalii în zig-zag în zona șireturilor și amândoi sunt foarte ușori și flexibili.

Singura chestie care diferă la prima vedere este o bucată de piele în plus pe care California 78 o are în zona degetelor.

La o analiză mai de aproape, însă, diferențele ies la lumină. California 78 are o talpă solidă, uniformă, spre deosebire de Limber Up  care are câteva găuri pe lateral în zona călcâielor. Partea lui superioară este făcută din pânză, nu nylon.

De asemenea, dacă Limber Up a fost proiectat pentru încălzire, cel de-al doilea e făcut special pentru jogging.

Dacă te iei după ce spun datele oficiale ale companiei, cică ăsta a fost primul model de adidași din lume care a folosit pânză. Îmi vine puțin cam greu să cred asta, dar n-am argumente să le demonstrez contrariul.

Explozia de jogging de la sfârșitul anilor ’70 și Onitsuka Tiger California 78

Am văzut treaba asta și la KangaROOS.. Ambele companii vorbesc despre ‘nebunia joggingului’ care a învăluit America în anii ’70 și ’80 și cum ele au fost vârful de lance al acestei mișcări.

Nu știu ce să zic despre asta… Va să zică oamenii nu încercau să se mențină în formă și înainte de asta? Chiar a trebuit să apară cineva care să spună “gata, de acum ne apucăm cu toții de jogging”?

Onitsuka Tiger California 78Onitsuka Tiger California 78

În fine, adidasul de care vorbin aici se numește Onitsuka Tiger California 78 OG, referindu-se la statul în care oamenii au îmbrățișat în masă acest sport.. Cine nu ar vrea să alerge pe lângă plajele alea frumoase? … Dar să ne întoarcem la realitate. 🙂

O chestie interesantă la care s-au gândit creatorii acestui model a o plăcuță reflectorizantă pe care au montat-o în zona călcâielor. În stilul ăsta, dacă erai plecat haihui la alergat și te apuca noaptea alergând pe marginea drumului, aveai măcaro șansă să ajungi acasă întreg. Bine gândit 🙂

Cei de la Asics au reintrodus modelul ăsta și, ca o chestie de finețe, au monat și o plăcuță metalică pe care sunt inscripționate sigla și numele statului California.

Nu-i așa că e drăguț?

Leave a Comment

Previous post:

Next post: