O scurta istorie a sneakearsilor. Secretul celor mai populare incaltari masculine

Din ce in ce mai dornici sa se imbrace cu stil, fara sa sacrifice insa libertatea de miscare si confortul, barbatii moderni au coborat de ani buni in strada sneakersii cu design, texturi sau forme diferite, dar uniti prin estetica lor casual sport, asa cum sunt cei de pe Broxo.

Cum purtau europenii sneakersii

Daca incercam sa investigam putin istoria acestor sneakersi, vom constata ca pana si in batrana si conservatoarea Europa au aparut in ultimul deceniu partizanii acestei mode. Europenii, din ce in ce mai indragostiti de stilul casual, au adoptat cu entuziasm cultura sneakersilor americani si au combinat in felul lor unic pantofii cu talpa de cauciuc, minimalisti, cu jachete din in sau cu costume rafinate, pentru a da accente sport outfiturilor de zi.

Designeri care au dus sneakersii la noi valente ale stilului

Designeri ca Hedi Slimane si Raf Simons au adus in industria modei pantofi sport din ce in ce mai frumos conturati. Chris Kyvetos, directorul de creatie de la Sneakerboy, un retailer de sneakersi din Hong Kong, isi aminteste de momentul in care Slimane si-a pus sneakersii sa defileze tocmai pe podiumul Dior Homme din Paris, in 2004. “M-am ridicat sa aplaud laolalta cu restul publicului. Regulile tocmai fusesera incalcate”.

In comunitatile hip-hop, unde popularitatea sneakersilor crestea din ce in ce mai mult, pantofii atletici au abandonat incet-incet conotatiile modei strazii.

Trendul pantofilor sport creati in anii ’60 si ’70, cum ar fi Adidas Rod Lavers si Tretorn Nylites, s-a intors si nu e deloc neobisnuit sa vedem retro sneakeri pe strazi. In 2010, spre exemplu, J. Crew a colaborat cu New Balance pentru a crea o versiune din piele intoarsa a clasicului model 1400, care a devenit un succes peste noapte.

Trendul s-a accentuat in 2012, cand Nike a introdus sneakersii Flyknit, disponibili in culori fashion-forward.

Fotografii modei masculine a strazii au remarcat si ei in instantaneele pe care le-au realizat ca acesti sneakersi barbatesti sunt extrem de indragiti de barbatii de pe toate meridianele. Si totusi, fara un impuls serios din partea industriei modei, sneakersii nu si-ar fi castigat atat de repede respectabilitatea si popularitatea de astazi.

Popularitatea lor creste continuu

„Ceea ce a inceput ca un experiment fashion s-a transformat intr-un torent, si asta se intampla de la Converse pana la couture”, a spus Tom Kalenderian, vicepresedinte executiv la Barneys. De la Converse la Tom Ford sau Balenciaga, sneakersii nu mai au azi nevoie de nici o prezentare, popularitatea lor uriasa fiind chiar argumentul suprem pentru care rezista in moda. La Broxo sunt disponibile cele mai populare branduri de incaltaminte sport masculina, cu o gama foarte bogata pentru ceea ce ofera la ora actuala piata romaneasca de retail.

Leave a Comment

Previous post: