Cum Să Scapi de Mirosul Picioarelor Odată și Pentru Totdeauna

Duhoarea asta a picioarelor este o problemă care tot apare în viața de zi cu zi… porți o pereche de adidași vre-o 3 zile și când te descalți, constați că nu mai zboară păsări prin cartier.

Pentru unii e o problemă ocazională, dar mai sunt unii cu cazuri cronice la care ai nevoie de un preot și multă rugăciune… Doamne ajută.

Picioare Urât MirositoareAm compus mai jos o listă cu câteva idei care să te ajute să nu te lovești de problema asta niciodată.

 1. Poată doar șosete făcute din bumbac. Evită orice fel de sintetice pentru că îți fac picioarele să putrezească.
 2. Nu purta niciodată adidași fără șosete. Nu știu de unde a venit moda asta proastă.. Șosetele au și ele un rol, să-ți protejeze picioarele, să absoarbă transpirația… Există și șosete mai scurte, dacă vrei neapărat să ți se vadă glezna.
 3. Dacă totuși ai fost nevoit să pleci fără șosete (ți-a mâncat cățelul șosetele sau mai știu eu), atunci fă bine și lasă-ți adidașii afară să se usuce și să prindă aer proaspăt pentru o zi sau două.
 4. Spală-te pe picioare zilnic! Chiar de două ori pe zi dacă ești ambițios. Este o chestie de bun simț, dar uneori mai scapă detaliul ăsta. Dacă ai o problemă gravă cu mirosul picioarelor, atunci folosește un săpun antibacterian. Poți să folosești două branduri diferite de săpun  și să alternezi apă caldă cu apă rece ca să deschidă toți porii ăia. Spală cu grijă pielea dintre degete.
 5. Usucă bine picioarele înainte să-ți pui o pereche nouă de șosete. Din nou, atenție mare la pielea dintre degete. Folosește un uscător dacă e cazul.
 6. Dacă îți transpiră picioarele mai mult, poți să folosești un antiperspirant special.
 7. Și acum că e pe toate gardurile reclama aia cu micoza picioarelor, dacă ai probleme cu ciupercile, ai grijă să o tratezi pentru că și de acolo vine un miros de primăvară.
 8. Schimbă-ți încălțămintea zilnic. Nu purta aceeași pereche de adidași în fiecare zi. Dă-le un răgaz de o zi-două să se aerisească și să prindă forțe noi.
 9. Poartă șosete curate în fiecare zi. Schimbă-le o dată sau chiar de două ori pe zi.
 10. Dacă faci vre-un sport, e bine să ai o pereche de încălțăminte special pentru actvitatea respectivă. Apoi, după fiecare meci, prima chestie pe care trebuie să o faci e să te speli pe picioare, să-ți schimbi șosetele și să lași adidașii afară să prindă aer proaspăt.
 11. Când ai ocazia, spală branțul adidașilor (dacă nu este lipit bine înăuntru). Și nu cred că ar strica dacă ai arunca adiașii cu totul în mașina de spălat. Eu așa fac de ani de zile și n-am avut nicio problemă până acum. Ai grijă că sunt materiale care ar putea să intre la apă, să se decoloreze sau să crape.
 12. O idee bună este ca la finalul unei zile să îți atârni adidașii undeva afară să se usuce și să prindă aer proaspăt. Dacă nu vrei să faci asta, poți să aerisești măcar branțurile.
 13. Dacă adidașii s-au udat de la ploaie sau ai călcat din greșeală într-o băltoacă, lasă-i la uscat sau pune-i la spălat înainte să-i porți încă o dată.
 14. Poți să cumperi branțuri speciale de farmacie care să rezolve cumva problema mirosului.
 15. O altă ideea pe care am văzut-o recomandată este să iei un ziar, sa-l mototolești și să—l îndeși în adidași peste noapte. Cerneala folosită cică este antibacteriană, iar efectele sunt de absorbție a umezelii și de kilăreală a muistelor ălora de bacterii.

Cam astea ar fi câteva idei care zic eu că ar trebui să te ajute să scapi de mica problemă în cauză. Multe dintre ele sunt chiar de bun simț, dar trebuiau zise.

 Mai știi și alte soluții?

Cred că lista de mai sus e cât de cât completă, dar dacă ai reușit tu să treci de problema asta și în alte moduri, te rog, povestește-ne! Lasă un comentariu mai jos.

Și dă de veste și altora pe Twitter, Facebook, +1 și, mai nou, pe StumbleUpon!

Succes!

emilia81 mai 15, 2013 la 7:53 pm

O solutie fara chimicale este un spray cu argint coloidal, de exemplu Invictus Sport Haus, se gaseste pe internet. Argintul coloidal omoara cam toate bacteriile cunoscute.

Răspunde

Cristian ianuarie 18, 2014 la 10:24 am

Pudra odaban este ceamai buna pentru a inlatura mirosul din pantofi. O cutie ma tine aproape un an si o pot folosi pentru 5 perechi de incaltari…

Răspunde

alx mai 6, 2014 la 11:34 pm

ciorapi buni , incaltaminte schimbata macar zilnic , si Formol solutie 30% + 70% apa. 1 saptamana in fiecare seara picioarele inmuiate in solutie … 1 an liniste 🙂

Răspunde

Cristian mai 23, 2014 la 7:16 pm

Daca ai probleme mari de tot… incearca sa faci rost de formol… iti omoara toate bacteriile care iti fac picioarele imputite. stai cateva minute cu ele in formol.

Răspunde

vlad ianuarie 26, 2015 la 4:59 pm

Salut, va recomand cu drag si din tot sufletul pudra de alaun este, antimicotica si antibacteriana, si omoara toti microbii din pielea picioarelor cati:) si ciupercile. Partea buna e ca omoara toti microbii si din incaltari. Asa dezinfectezi mediul pe langa pielea piciorului. Am folosit diverse chestii care rezolvau pe moment dar din cauza ca in incaltari bacteriile dadeau party in continuare, doar cu pudra de alaun aplicata in incaltari am rezolvat de tot problema. Se gaseste in plafarele din bucuresti. mai exact am gasit la magazinul naturii dar am mai vazut si prin alte plafare. e 100% natural si tine un flacon un an

Răspunde

Leave a Comment

Previous post:

Next post: