De Ce Atârnă Adidașii de Liniile de Curent?

O imagine puțin exagerată a unui fenomen care te face să zâmbești când ieși la plimbare

O imagine puțin exagerată a unui fenomen care te face să zâmbești când ieși la plimbare

Am dat din întâmplare peste întrebarea asta pe net și personal, răspunsul mi s-a părut evident: pentru că omul are o pereche de adidași pe care i-a tocit de i-au ieșit cartoafele, dar îl doare inima să-i arunce la tomberon, așa că mai bine creează un fel de artă cu ei. Și pentru că e mișto.

Pentru mine, ăsta a fost motivul pentru care îți etalam adidașii pe sârmele cartierului. La fel și cu restul bagabonților de pe-acolo. Legam șireturile între ele și zvârrr, arta urbană.

Să vezi ce talent îți trebuia să faci treaba cu adidași cu arici!

Ei, dar nu.. stai să vezi ce explicații au găsit alții.. te ia de cap când vezi până unde au ajuns cu raționamentul.

Cea mai periculoadă dintre toate, cică tehnica asta era folosită pentru a delimita taritoriile controlate de bandele de cartier sau ca un fel de reclamă pentru locațiile în care puteai să cumperi droguri. Parcă și văd gangsterii rappări cu pantalonii-n vine azvârlindu-și șoșonii la colț de stradă. Cine știe… poate că mafioții locali din Ferentari ar putea să importe tehnica și să-și atârne ciocatele pe toți stâlpii…

Altă idee era faptul că ar fi nu știu ce lege nescrisă ca orice adolescent care prinde o bucă pentru prima oară trebuie să-și azvârle o pereche de adidași pe sârmă ca să sărbătorească evenimentul 🙂

Mai era una cum că adidașii trebuiesc aruncați pe sârmele electrice pentru a aminti trecătorilor că în casa alăturată a avut loc o crimă. Oho! Fraților, păzea. Dexter de la mine a învățat meserie… Dac-ați ști câte hoituri am pus bine la păstrare pe fundul Dunării >:)

Tot în tonul ăsta, cică membrii dierselor bande își aruncau adidașii pentru a comemora solemn trecerea în neființă a unui frate. Cred că pot să scornesc pe loc 5 metode mai intresante de a face omagiu unui preten care s-a dus să doarmă cu peștii, dar hei, tradiția e tradiție 🙂

Una pe care o cred este că gagii din clasele mai mari se luau de pușlamelele din clasele mici, le ciordeau adidașii și hop, sus pe sârmă. Doar de-al dracu.

În fine, e pur și simplu o chestie pe care o fac copii.  La mișto. Păi când îți iei o pereche nouă de încălțăminte, ce faci cu aia veche? Nu?

Hai, repede!

Câte perechi de adidași ți-ai azvârlit pe sârmele din cartier? Mai atârnă?

 

Lasă un comentariu mai jos și hai să scornim și alte explicații fără sens pentru acest drăgălaș hobby urban.

anonim iulie 25, 2013 la 2:37 pm

nu este adevarat ce ai scris tu 😉 sunt aruncati pe sarma cu alt scop pe care nu il pot scrie din pacate 😉

Răspunde

Eugen august 24, 2013 la 12:43 pm

Ca-s maimutoi, de aia :))

Răspunde

Leave a Comment

Previous post:

Next post: