Cum să-ți Speli Adidașii la Mașină

Adidasi Spălați la Mașină

Când ajung în halul ăsta, alternativele pe care le ai se reduc dramatic

E clar că nu-i deloc greu să-ți umpli adidașii de mizerie și mâzgă, mai ales dacă sunt albi. Uneori poți să-i cureți ușor cu o cârpă umedă, dar pentru perechea aia pe care o și simți emanând o mireasmă primăvăratică, singura soluție pe care o mai ai este să îi trântești în mașina de spălat și să le dai knock out.

E adevărat că spălatul la mașină poate să-ți afecteze adidașii într-o oarecare măsură (depinde de material, de imbinări și cusături etc) și ideal este să eviți apariția  mirosului neplăcut. Dar chiar și în cel mai rău caz, când ai de ales între a-i spăla și arunca la gunoi, merită să-ți încerci norocul cu mașina.

Ce ai de făcut?

Păi nu-i mare brânză. Hai să o luăm pas cu pas:

  1. În primul rând, scoate șireturile. Dacă și ele sunt jegoase, spală-le separat într-un săculeț pentru rufe. Sau pur și simplu, schimbă-le.
  2. Dacă nu sunt lipite, scoate și branțurile și spală-le împreună cu adidașii.
  3. Ia fiecare adidas în parte și curăță-l de noroi sau alte bucăți de mizerie. Folosește o cârpă sau, dacă e ceva mai serios, o periuță.
  4. Pune-i apoi într-un sac de rufe (dacă ai) sau într-o față de pernă la care nu ții foarte tare. E bine să faci asta ca să nu se frece aiurea sau chiar să afecteze cumva tamburul mașinii. Alternativ, dacă nu vrei să-i bagi într-o față de pernă, poți să-i pui în mașină împreună cu niște prosoape.
  5. Acum, în funcție de modelul mașinii, selectează un program delicat și apă rece. Dacă pui numai adidașii la spălat, ai grijă să butonezi pentru o jumătate de mână și pune doar o jumătate de cutie de detergent.
  6. Odată terminat programul de spălare, pune adidașii la uscat pe sârmă sau undeva unde e curent de aer. Nu-i lăsa la soare pentru că e posibil ca ultravioletele să-i afecteze. La fel, nu-i băga la uscător pentru că și aerul încins e posibil să-i nenorocească. Pune în interiorul lor niște ziare mototolite ca să nu-și piardă forma pe măsură ce se usucă.

Atenție!

Să nu te pună ispita să pui la spălat adidași de piele pentru că o să-i distrugi. Chiar și materialele alea care imită pielea sunt puțin mai fragile, așa că ai grijă și cu ele.

De asemenea, e posibil ca unele modele să folosească cine știe ce fel de vopseluri care să iasă la spălarea în mașină. În cazul ăsta, pune-i singuri la spălat. Nu cumva să scapi vre-o pereche de chiloți acolo că ți-i înegrește.

Cel mai simplu de spălat la mașină sunt adidașii de tenis albi gen Lacoste. Sunt din pânză, ușori, moi. E ca și când ai spăla niște ciorapi.

Ca o concluzie

Nu-i mare brânză să-ți speli adidașii la mașină. Știu că sunt mulți maimuțoi cărora numai dacă le pomenești despre așa ceva li se umflă jugulara că vezi doamne strici încălțămintea.

Aiurea. Dacă ești băiat deștept și ai grijă să nu faci o prostie (să bagi adidași de piele la spălat), poți să stai liniștit.

Iar dacă ți-a plăcut articolul și vrei să mai prinzi și altele de genul ăsta, hai pe pagina de Facebook, unde bagi un Like, stăm la o bârfă, bem o cafea. Ca băieții.

Booya!

Leave a Comment

Previous post:

Next post: