Bones Brigade: O autobiografie de la Vans

Bones Brigade

Documentarul are si o imagine belea

Skateboaringul a evoluat o grămadă de la inceputurile lui acum câteva decenii. Nu demult, era inimaginabil să ai o grămadă de copchii care să alerge brambura prin oraș cu skate-urile, dar acum e parte din peisajul urban.

Fie că-i în parcuri, stații de tramvai sau pur și simplu pe stradă, peste tot găsești câte-un puști încercându-și șmecheria pe placă. La noi e puțin mai rar, dar pe la americani dacă nu ești pe fază te trezești cu o placă în freză de nu știi ce-i cu tine.

Și toată povestea se datorează câtorva pionieri care au început de mici pizdiuci și au făcut din skateboarding cariera lor.  Au început cu placa pur și simplu din plăcere, când au avut bafta să fie remarcați de niște firme care cautau să intre în nișa asta, in special Vans.

Vans a pus la punct recent un documentar numit “Bones Brigade: O autobiografie” în  care prezintă poveștile primei lor generații de atleți, presărate cu o căruță de filmări de epocă ale lor făcându-și giumbușlucurile.

A fost interesant când am văzut trailerul să aud că “pe vremea aia, toți îl scuipau în freză pe Tony”.

Ei bine, gagiul a ajuns cel mai renumit skater, a pus mâna pe cinci basculante de bani din sponsorizări, un joc video și alte contracte. Mă gândesc că muiștii aia au înghițit puțin în sec când au văzut ce-a fost în stare tipul să facă.

Nu știu despre tot filmul, dar trailerul pune totul într-o imagine foarte emotională, un pic cam dramatică. Am impresia că au exagerat un pic, la fel ca toate filmele pentru adolescenți de la Hollywood. E vorba de skating, nu Jocurile olimpice, totuși.

Uite aici trailerul:

Concursul de Trivia Bones Brigade

Dacă te uiți pe site-ul Vans, ai să găsești acolo un filmuleț belea de la “KRAT TV” cu ‘cel mai tare spectacol fake din lume’, Concursul de Trivia Bones Brigade. Prezentatorul este un gagiu zis ‘Stink Fartdale’ 🙂 iar participantul este un puștan de vre-o 11 ani care trebuie să răspundă la diverse întrebări pe baza documentarului. “Cât de strânși sunt colanții ăia?” este clasică 🙂

Vezi mai jos:

Produse Bones Brigade

Evident, odată cu orice lansare importantă, Vans a pregătit și o colecție specială Bones Brigade în care ai să găsești niște șepci, câteva tricouri și un model retro Sk8-Hi.

Nu-s chiar cine știe ce șmecherie care să te dea pe spate, dar merită o leacă de atenție și parcă reușesc să te facă să vrei să-i cumperi.

Pentru mai multe detalii, vezi colecția Bones Brigade pe site-ul Vans.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: