Adidași Reebok

Reebok este unul dintre cei mai mari producători de adidași din lume și este deținut în prezent de gigantul Adidas. Fiind percepuți de mulți drept adidași la preț de discount, Reebok încearcă în prezent o repoziționare drep adidași premium.

Istoria firmei începe în 1890 într-un sătuc mititel din Anglia, unde Joseph William Foster producea pantofi de alergat cu crampoane.

Cinci ani mai târziu, a fondat împreună cu fii săi compania producătoare de încălțăminte J.W. Foster și Fii. Mult mai târziu, în 1960, numele acesteia a fost schimbat de nepoții fondatorului în Reebok, după numele african al unei rase de gazele sau antilope “rhebok”.

Adidași ReebokAdidașii Reebok au pătruns pe piața internațională în 1979, când un distribuitor de articole sportive a dat peste o pereche la un târg de profil. A negociat cu compania un contract care să-i permită distribuția acestora în Statele Unite. Ulterior, compania a crescut exponențial, ajungând să aibă centre de producție și desfacere pe tot globul.

Spre sfârșitul anilor ’90 și începutul ’00, au întâmpinat însă numeroase probleme financiare, recurgând la reduceri uriașe de pret pentru mai mulți ani la rând numai pentru a-și menține cota de piață. Din cauza asta, însă, a fost stricată imaginea brandului, ajungând să fie asociată unor adidași low cost, de slabă calitate.

În final, Reebok a dat faliment și a fost cumpărată de rivalul Adidas în 2006 pentru 3.8 miliarde de dolari. Aceștia au început un proces amplu de repoziționare a mărcii, pentru a fi văzută ca o marcă ce oferă adidași și alte produse de calitate premium. Cu prețuri, bineînțeles, la nivel mai ridicat.

Ce lucruri interesante oferă adidașii Reebok azi?

În prezent, Reebok oferă a mulțime de modele de adidași de alergat, cu un accent poate puțin mai pronunțat pe clientela feminină. Au insistat puternic pe modelul Reebok EasyTone în ultimii doi ani.

Ultimul model lansat și pe care se mizează foarte tare este adidasul Reebok ZigTech, care vrea să se prezinta ca “Energie pentru picioarele tate”. Se aud lucruri bune despre el, numai că are o talpă foarte dubioasă, în zig zag și cu niște culori de pe Marte sau ceva.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: