Adidași Pentru Alergat Care să-ți Vină Perfect

Potrivire Adidași AlergatCând vrei să-ți alegi o pereche de adidași pentru alergat, aceștia trebuie să ți se potrivească perfect pentru că altfel riști să nu poți face performanță sau chiar să te accidentezi.

De aceea, mai jos ai să găsești câteva sfaturi de care ar fi bine să ții cont când pleci la cumpărături.

1. Stai pe un picior. E bine ca atunci când faci o probă să stai câteva secunde pe un singur picior, pentru că în momentul ăla pui mai multă presiune pe un adidas și poți mai bine să-ți dai seama dacă o să fie confortabil și când faci o tură în parc.

Ar trebuie să simți că piciorul se sprijină pe partea din mijloc. Nu ar trebui să ai prea mult spațiu în partea din mijloc și nici în față sau spate n-ar trebui să îți joace prea mult degetele sau călcâiul.

Când pleci la alergat, nu te speria dacă ai senzația că adidașii îți prind piciorul prea bine (să nu înțelegi că trebuie să te strângă!), pentru că majoritatea alergătorilor au nevoie de cât mai mult suport pe măsură ce înaintează în vârstă.

2. Aliniază partea cea mai lată a piciorului cu adidasul. Când probezi, partea cea mai lată a piciorului ar trebui să intre perfect în partea cea mai lată a adidasului. Dacă potrivirea este bună, atunci toate celelalte elemente ar trebui și ele să se portrivească, de la degete până la călcâie.

În ceea ce privește lățimea, atunci când stai în picioare ar trebui ca talpa să se așeze lejer lângă marginile adidasului, nu să le preseze sau din potrivă, sa nu le atingă de loc. În plus, asigură-te că degetul mare nu este împins din lateral.

3. Verifică echilibrul. Când stai în picioare, adidașii ar trebuie să te simți bine ancorat de sol.  Nu trebuie să te facă să stai aplecat în față sau spate. Trebuie să ai spațiu suficient pentru degetul mare, iar atunci când mergi sau alergi, călcâiul nu trebuie să alunece de loc înspre exterior.

Dacă ai posibilitatea, încearcă să alergi puțin pe o pantă la vale. În modul ăsta crește presiunea pe partea din față a adidașilor și dacă în condițiile astea se simt bine, atunci n-ar trebui să ai alte probleme cu ei.

4. Vezi cum se simt la pas. Când te-ai hotărât ce tip de adidași ai nevoie, încearcă să găsești vre-o două – trei modele de la producători diferiți și probează-le. Asigură-te că nu te pișcă pe nicăieri sau că nu ai vre-o senzație de apăsare dintr-o parte sau alta.

Dacă spațiul îți permite, dă o tură de probă ca să vezi exact cum se simt din momentul în care pui călcâiul jos până când ridici vârful piciorului de jos.

Mai ai și alte idei?

Dacă ai și alte sfaturi pentru alegerea unor adidași de alergat, lasă, te rog, un comentariu mai jos. Cu cât mai multe idei, cu atât mai bine.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: