Adidași New Balance

Povestea adidașilor New Balance începe în anul 1906 când un tânăr imigrant engelez își deschide în SUA o mică firmă, numită “Balance Arch Support Company”.

Gândită inițial ca să producă accesorii pentru a face încălțămitea altor companii mult mai confortabilă, aceasta găsește imediat o nouă nișă: persoanele cu locuri de muncă ce îi obligă să stea mult timp în picioare, cum ar fi polițiștii, asistentele sau poștașii. Așa că și-a reorientat activitatea și a început să producă unele dintre cele mai confortabile modele de încălțăminte ale vremii.

După jumătate de secol, după preluarea societății de către Eleanor și Paul Kidd, ca urmare a cererii din partea multor atleți, New Balance pune producția de adidași în centrul întregii sale activități. În 1961 lansează modelul ‘Trackster’ care este lăudat ca fiind primul adidas cu talpă despicată și care, de asemenea, este oferit în mai multe lățimi.

Adidași New BalancePână în prezent, New Balance este compania care lansează adidașii în cele mai multe variante de lățime. Trackster a ajuns atunci cel mai popular adidas al deceniului.

Cu un număr foarte mic de angajați, New Balance nu și-a permis campanii ample de marketing. Situația s-a schimbat în 1972 când Jim Davis a cumpărat compania. Patru ani mai târziu, modelul New Balance 320 era considerat cel mai performant adidas din lume iar compania a reușit astfel să se poziționeze ca lider al așa-zisei ‘nebunii a alergatului’ din anii ’70.

New Balance este una dintre puținele care nu dă nume modelelor sale, preferând să le acorde un număr de 2, 3 sau 4 cifre. De fiecare dată când un adidas este reproiectat, numărul crește cu 1. Acest lucru face ca atenția să nu cadă asupra vre-unui model anume ci asupra filosofiei companiei. Până acum, nimeni nu știe dacă e vre-o logică în spatele fiecărui număr sau dacă sunt complet aleatoare.

Adidași New Balance Made in USA

La noi nu se pune problema, dar la americani, chestiunea asta este foarte importantă. Spre deosebire de Nike, Adidas sau Reebok care și-au mutat toate centrele de producție în țări din lumea a treia, New Balance a ales să lucreze pe patriotismul americanilor și să-și păstreze fabricile la ei acasă.

Asta înseamnă că de regulă, toate modelele pe care o să le găsești o să fie substanțial mai scumpe decât cele oferite de competiție.

Unde poți să găsești adidași New Balance?

Cu riscul să mă repet, trebuie să spun că magazinul celor de la MyCloset este genial! Au oamenii ăia cea mai mare colecție de adiași pe care am văzut-o la un magazin românesc.

Au sute de modele New Balance, așa că ai de unde alege.

P.S. Dacă te grăbești, poți să prinzi oferta de -10% din preț care este valabilă până pe 4 decembrie! Ce mai stai?

Leave a Comment

Previous post:

Next post: