Adidași Lacoste

Dacă ți s-a acrit până peste gât de modelele de adidași produse de firmele mari ca Adidas sau Nike, s-ar putea să-ți placă să faci o schimbare și să te gândești la un brand radical diferit. Vreau să-ți vorbesc puțin despre adidașii Lacoste care, spre deosebire de prietenii nemți sau americani, vin cu un aer mult mai relaxat, franțuzesc.

Lacoste este un brand cu o imagine mult mai rafinată, ușor elitistă, care a câștigat inimile a milioane de consumatori de-a lungul istoriei sale.

Începuturile din lumea tenisului

Povestea micuțului crocodil verde începe în anul 1927, când tenismenul Rene Lacoste, împreună cu echipa sa “Mușchetarii” a furat pentru prima oară Cupa Davis din mâna americanilor. O victorie urmată de alte câștiguri importante în Marea Britanie și Statele Unite.

“Crocodilul” s-a născut ca urmare a unui pariu pe care Rene, supranumit “Aligatorul”, l-a făcut cu căpitanul echipei franceze pentru Cupa Davis privind o valiză din piele de crocodil. Acesta i-a promis că o va cumpăra dacă va reuși să câștige un meci important pentru echipă.

Adidași LacostePrietenul său, Robert George, a desenat repede un crocodil pe care Rene l-a imprimat pe tricoul pe care îl purta pe teren.

Câțiva ani mai târziu, în 1933, Rene, împreună cu Andre Gillier, deținătorul celei mai mari croitorii din Franța, a fondat o companie care să producă acel tricou cu micuțul crocodil.

Francezul a proiectat acest tricou în primul rând pentru propriul uz pe terenul de tenis, dar a adaptat câteva modele și pentru golf sau navigație.

Lacoste se laudă și acum că asta a fost prima dată când o siglă a unui brand a fost cusută pe un produs, deși au fost înregistrate câteva cazuri înainte.

Acest tricou a revoluționat lumea sporturilor și a înlocuit țesăturile clasice, cu mâneci lungi, purtate până atunci. Succesul acestuia a deschis poarta pentru lansarea altor produse, cum ar fi adidașii Lacoste.

Unde poți să cumperi adidași Lacoste?

În primul rând, orice magazin de încălțăminte care se respectă are cel puțin câteva perechi de adidași Lacoste pentru bărbați sau femei. Pot să zic sigur că am văzut la Intersport o selecție întreagă de încălțăminte Lacoste.

Dar cel mai mișto este tot pe internet. Aici sunt mai multe magazine și poți să faci o scurtă vizită de price shopping ca să vezi unde-i mai ieftin.

Favoritul meu este tot magazinul celor de la MyCloset.ro unde poți să găsești un munte de modele de tenesi, atât pentru femei cât și pentru bărbați, în toate mărimile și culorile.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: