Adidași Keds

Adidașii Keds sunt la modă zilele astea prin Statele Unite. Un brand cu o tradiție respectabilă în domeniul încățămintei, acesta s-a reinventat în ultimii ani, devenind  unul dintre cele mai căutate mărci.

Rădăcinile firmei pot fi găsite în anul 1916, când în cadrul U.S. Rubber Company, cel mai important producător de încălțăminte de la momentul respectiv, a luat naștere o divizie de încălțăminte atletică și de lifestyle.

Adidași KedsInițial, s-au gândidt ei să o numească Peds, dar numele era deja luat, așa ca au rămas cu cea de-a doua variantă, Keds. Compania de advertising pe care au angajat-o a fost cea care a inventat cuvântul “sneakers” , sau „adidași” în engleză.

Așa cum se laudă pe site-ul lor, “Dacă nu ar fi existat Keds, nu ar fi existat adidași”

În ultimii 96 de ani, aceștia au fost purtați de atleți și vedete de tot soiul.

Adidași Pro-Keds

În 1949 au introdus modelul Pro-Keds care a ajuns să concureze de la egal la egal cu Converse Chuck Taylor. Aceștia au fost primii adidași adoptați ca simbol de către comunitatea hip-hop-erilor din New York care începea încet încet să se contureze.

De-a lungul istoriei companiei, cea mai populară gamă de adidași a fost Champion, introdusă în anul 1916, și care a a continuat să fie oferită sub aceeași formă sau cu mici modificări până în ziua dea zi.

Chiar dacă la noi n-o să-i găsești prin magazine, pe net sunt câteva grămezi de modele de unde să alegi.

Intră pe site-ul celor de la MyCloset care au pus la punct  o selecție foarte mișto de adidași Keds.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: