Adidași Gola

Ce-ai zice de o pereche de adidași britanici?

Săpând adânc prin magazinele de încălțăminte, am dat peste-o niște mici bijuterii care mi-au lăsat o impresie foarte plăcută: adidașii Gola, fabricați în Marea Britanie.

Adidași gola Quota

Adevărul e că nu prea știu de niciun producător britanic de adidași, în afară de Reebok.

Din analele istoriei

Ei bine, Gola a luat naștere demult, tare de mult, în 1905. Pe vremea aia era cunoscută drept Bozeat Boot Company (Fabrica de Bocanci Bozeat) și își avea sediul în satul al cărui nume îl preluase. Cu bune și cu rele, a trecut peste cele două Războaie și a avut o foarte frumoasă înflorire prin anii ‘60-’70, când s-a consolidat și brandul Gola.

Pe la începutul aniilor 2000, Gola a fost relansat ca un brand de adidași retro, însemnând în esență că a ajuns să vândă copiilor anilor ’70 aceeași adidași care li-i vindea cu 30 de ani în urmă, dar la prețuri puțin mai elitiste, Cel puțin așa zice Wikipedia.

Uitându-mă prima oară la prețurile de pe MyCloset am făcut un mic șoc când am văzut 500 de lei. Am aruncat apoi o privire pe Amazon, unde însă, chiar dacă în lire, prețurile sunt ceva mai sexy. Adică, pentru același model (Flyer), la britanici îl găsești cu echivalentul a 250-300 lei, pe când la noi e 500. Bine, sunt făcuți la ei acasă și nu mai trebuie să-l care peste tot continentul, dar totuși…

Dar n-ai de ales. Daca vrei adidași Gola, fie îi iei de la MyCloset, singurii care îi vând în România, fie comanzi de pe Amazon și plătești alte taxe de transport.

Modele Gola

Se pare că cele mai populare modele sunt Harrier si Chase. Pe cel in urmă îl poți găsi și în România, undeva la 320 de lei.

Pe de altă parte, însă, dacă urmărești site-ul firmei și magazinele, s-ar putea să observi că de fapt cel mai răspândite modele par să fie Gola Spirit și fratele său, Spirit Jersey, urmate de toate variantele lui Quota și ale lui Typhoon.

O să găsești și un model de adidași Gola Quote Summer Weave care, cu plasa de ventilație de pe lateral îl face perfect pentru perioada toridă de vară. Apropo, ăsta este un model perfect dacă vrei să eviți plăcerea cauzată de mirosul picioarelor în perioada următoare. Deocamdată avem parte de ploile astea răcoroase, dar nu mai e mult și începe arșița.

Și pentru că n-am zis nimic despre adidașii Gola efectiv, trebuie să punctez faptul că termenul “drăguți” li se potrivește perfect. Au niște combinații de culor vii care îți dau chef de viață.

Deci, dacă ești interesat, intră să-ți iei o pereche de adidași Gola de la MyCloset. Nu au cele mai elegante prețuri, dar este o șansă ca drăgăloșenia lor să te dea pe spate.

Încă două imagini mai jos:

adidasi-gola-spirit-jersey adidasi-gola-flyer

Leave a Comment

Previous post:

Next post: