Adidașii Geox, care Respiră prin Talpă, ca Broaștele

De câteva zile văd peste tot afișe cu adidașii Geox și caut momentul să văd care-i treaba cu ei și, eventual, să pun aici un articol cu mai multe informații. Sloganul lor “the shoe that breathes” m-a dus din start cu gandul la alt sloganul ZigTech, “energie pentru picioare”. Ambele îmi sună puțin trase de păr, dar merită cercetat mai în amănunt 🙂

Câteva note din istoria Geox

M-a pufnit râsul (sau bufnit?? Cum e corect până la urmă?) râsul când pe pagina corporate a firmei povestesc ei de unde a apărut ideea care a dus la nașterea acesteia. Cică fondatorul era într-o vizită de afaceri prin America și i se cam încinseseră pantofii de atâta umblat. Îți dai seama ce hoit avea înăuntru…

Și ce a făcut maimuțoiul? A luat și a făcut niște găuri în talpă ca să bată vântul mai lejer. Găuri de astea aveam și eu în adidașii luați de la tarabe, dar nu intrau decât pietricele pe acolo 🙂

Ei bine, după ce a fondat Geox în ’95 și nu a avut inspirația să-i găsească un nume mai sexy, s-a apucat să facă pantofi, geci și alte articole de îmbrăcăminte.

Adidașii Geox au apărut abia prin 2008, când s-au hotărât ei că au făcut treabă bună găurind pantofi normali și că e timpul să se apuce de încălțăminte sport.

Cât de mișto sunt adidașii?

Adidași GeoxN-am avut ocazia să testez o pereche, dar dacă mă iau după datele oficiale, cică au pus ei la punct o tehnologie deșteaptă care permite transpirației să iasă ușor prin membrană.

Atunci când îți dai duhul alergând, în adidas nu se mai face baltă pentru că toată transpirația iese ușor prin materialul ăla inteligent (cred că e vorba de o plasă), iar picioarele se mențin la o temperatură mai scăzută din cauza curentului ăla de aer proaspăt de munte care  bate pe acolo. Chiar am un deja-vu grav la faza asta :))

Dar treaba e totuși interesantă pentru că mă uit acum la ei și au niște modele chiar foarte drăguțe. Așa, lejere, pentru vară. Sunt destul de simpluțe, fără detalii enervante sau logouri care acoperă jumătate din adidas (cum sunt alea de la Puma de exemplu). Culori relaxante de dai în Nirvana numai când te uiți la ei. Îmi place așa.

Ceea ce nu-mi place, însă, este prețul lor. Frate, nu o să dau eu 450 de lei pe niște adidași făcuți din plasă cât oi trăi. E o limită de bun simț și, oricât ar fie ei de italieni, la banii ăștia pot să și-i țină.

Oricum, pentru cineva cu mai mare dare de mână, adidași Geox chiar sunt drăguți și merită să fie ținuți în vizor. Cum nu prea o să se înghesuie lumea să arunce cu banul, o să fie și o chestiune de exclusivitate care o să-i facă și mai interesanți. Dacă te-ai hotărât, poți să găsești pe MyCloset.ro o câteva modele interesante. Enjoy!

Leave a Comment

Previous post:

Next post: