Adidași Fila

Fila a fost înființată în 1911 în orașul italian Biella. Astăzi, însă, brandul este deținut de firma americană Sports Brands International (SBI). Inițial, ținta companiei a fost industria textilă, însă în 1973 au pătruns în lumea sportului în care și-a lăsat puternic amprenta.

Fila și-a făcut un nume mai ales în tenis unde a colaborat cu o serie de tenismeni de top care au promovat brandul la turneele la care au participat. Câteva nume ale acestor jucatori sunt Bjorn Borg, Boris Becker, Jennifer Capriati și Monica Seles. Firma nu le-a oferit acestora doar încălțămintea, ci întregul echipament.

Prin anii ’80 și ’90, au continuat să să fie o forță în tenis, însă nu au lăsat nicio piatră neîntoarsă și și-au vârât nasul și în baschet, baseball, fotbal sau sporturile cu motor.

Adidas Fila

În  2001, firma a făcut un mare pas înainte deschizând magazinul “Fila.Sport.Life Store” în Milano, urmat de altele similare prin Tokyo, Paris și alte orașe mari. În acestea, e clar că adidașii Fila sunt piesele de rezistență, însă este pusă la vânzare întreaga gamă de produse sportive pe care o are firma.

Ca fapt divers, se pare că Fila este prima firmă care a produs echipamente sportive colorate, în vremurile în care toate firmele fabricau echipamente doar în alb. Nu cred o iota din povestea asta, dar ei așa se mint.

Mai recent, Fila a intrat și în lumea rap-ului, făcând un parteneriat cu NAS împreună cu care a lansat o serie de adidași High Top. Și cu cei de la Wu Tang Clan au lansat niște bocanci prin 2009. Doamne… groaznică a mai fost reclama oficiala.

La noi, Fila a pătruns pe piață de când mă știu și baieții au câteva magazine prin țară.

Dacă vrei să cumperi online, o să găsești la MyCloset mai multe modele de adidași Fila la un preț chiar mai bun decât prin magazine. Aruncă o privire să te lămurești!

Leave a Comment

Previous post:

Next post: