Adidași Etnies

Etnies este unul din brandurile care se implică foarte puternic în lumea sporturilor aproape extreme. Sunt în general cunoscuți pentru adidașii lor de skateboarding, dar își au degetele băgate și prin celelalte sporturi din care poți să-ți rupi foarte o ușor o mână sau genunchii.

Mă uitam mai devreme pe site-ul lor internaional și nu am putut să nu observ cum și-au organizat ei echipele de atleți. Nu scot nimic din burtă… Pe site-ul lor scrie cu litere mari că au echipe de Skate, Surf, Zăpadă, BMX, Moto-X, Auto și Fete???

Hahaha, ăștia nu-s întregi la cap. Sunt sigur că există o explicație perfect logică pentru asta (cum că fetele sunt cantitate neglijabilă în ceea ce privește sporturile sau mai știu eu 🙂 Până să-mi sari în cap, gândește-te la orele de sport din liceu! ), dar totuși, nu e frumos. Nici față de fete, nici față de băieți.

Cele mai sexy momente din istoria adidașilor Etnies

Etnies are o istorie de vre-o două decenii jumate, fiind înființată de skaterul Alain “Platoon” Montagnet, cu numele inițial de Ethnics. I-a schimbat numele în Etnies in ’87, când a găzduit și primul lor campionat de skateboarding, “The Authentic Skate Weekend”.

Un an mai târziu, lansează modelul Senix Pro care era de vre-o patru ori mai durabil decât orice altceva de pe piață pentru că talpa era făcută din același cauciuc din care erau construite anvelopele Goodyear pentru Indy 500.

Alte modele care apar în perioada asta sunt Rap High-Top, Ollie King, E, și EZ.

Adidași EtniesUnul din modelele lor cele mai șmechere a fost Sal 23, proiectat de skaterul profesionist Sal Barbier și apărut în 1994.

Prin ’97, Etnies își deschide un birou in Elveția și sunt lansate  modelele Trek, impermeabil și adaptat pentru toate tipurile de teren și Emir, un adidas un pic mai stilat.

Că tot ziceam de problema lor cu fetițele, prima lor linie de adidași speial concepuți pentru fete a fost lansată abia în 1999.

În fine, dacă aș povesti tot cea au făcut ăștia în fiecare zi, aș scrie ditamai romanul. In orice caz, anii ’00 au marcat perioada în care au lansat tot felul de modele pentru toate celelalte sporturi de care discutam.

Unde poți să găsești adidași Etnies?

Peste tot! Pentru toți skaterii, adidașii Etnies sunt alături de Vans și DC în topul brandurilor favorite.

Am văzut că se tot găsesc Etnies prin magazinele de prin oraș, dar cred că cel mai bine e să te uiți pe net. Cei de la MyCloset au, de exemplu, zeci de modele de unde să alegi. Vezi și tu.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: