Adidași DC Shoes

DC Shoes este unul dintre brandurile favorite ale skateboarderilor din toată lumea. Și cum majoritatea skateboarderilor sunt morți si după snowboarding, acestea sunt cele două sporturi spre care se orientează compania cu precădere.

Adidașii DC Shoes au apărut pentru prima oară în 1994. Surprinzător, acest lucru a fost făcut și cu ajutorul celor de la Vans. Inițialele DC vin de la “Droors Clothing”. O altă variantă spune că vine de la inițialele skaterilor Danny Way (unul din fondatori) și Colin McKay.

Imediat după lansare, adidașii au început să se răspândească foarte repede in rândul tinerilor. În general, au folosit aceleași căi de promovare ca Vans: sponsorizarea diverșilor sportivi (BMX, Skate, Snowboard). Prima reclamă TV au făcut-o abia prin 1999.

Adidași DC ShoesUnul dintre cele mai spectaculoase evenimente a fost când Danny Way a sărit dintr-un elicopter la o înălțime de 3-4 metrii pe o rampă acoperită cu logoul DC Shoes.

Faptul că DC Shoes a avut o creștere așa de rapidă, a început să nemulțumească mulți din vechii fani ai brandului. Din ce în ce mai mulți adidași DC ajungeau în mâinile multor persoane care nici măcar nu știau ce-i aia skateboarding, fapt care bineînțeles că i-a iritat pe skaterii pur-sânge.

Ca să rezolve problema, au acceptat să distribuie anumite modele în exclusivitate numai în anumite magazine de nișa atent alese, frecventate de skateri sau snowboarderi.

Poți să vezi aici câteva modele la niște prețuri destul de bune.

Au avut și o colaborare de câțiva ani cu cei de la Linkin Park cu care au lansat mai multe modele chiar belea.

Adidași DC Shoes Linkin Park

DC Shoes în România

În România, adidașii DC Shoes au o prezență importantă de câțiva ani. Am tot văzut magazine prin București care vindeau grămezi de modele.

Chestia e că poți să găsești și online foarte multe modele mișto. De exemplu, cei de la MyCloset au o gamă destul de mare de adidași DC și ai de unde alege ceva pe gustul tău.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: