Adidași Converse

Adidașii Converse continuă să fie fabricați de aproape 90 de ani. Compania a fost fondată de Marquis Converse în 1908 și a început ca un producător de gumari.

Afacerea a început să zboare însă în 1918 când un jucător de baseball din Massachusetts, Charles (Chuck) Taylor, a venit să se plângă cum că încălțămintea care o poartă pe teren îi face prea multe bătături.

Cei de la Converse au văzut dintr-o dată  o oportunitate unică și l-au angajat pe loc că să îi ajute să creeze și să promoveze modele de încălțăminte noi și mult mai “prietenoase” cu picioarele. Datorită dedicării lui Chuck Taylor față de proiect, adidașii Converse au ajuns în foarte scurt timp să fie cunoscuți sub numele de “Chucks”.

Adidași ConverseÎn primele câteva decenii, adidașii au fost vânduți numai in colorit alb-negru. În 1966, însă, sub presiune imensă de la diverse echipe de basket, au acceptat în final să comercializeze adidași în alte culori.

Modelul Converse Chuck Taylor este în prezent cel mai bine vândut adidas din istorie. Până la finalul lui 2000, peste 650 de milioane de perechi au fost vândute în întreaga lume.

În 2001, însă, din cauza scăderii în popularitate din anii ’90, compania a dat faliment și a fost cumpărată de rivalul său, Nike.

Adidașii Converse și culturile asociate

Adidașii Converse au fost unul din simbolurile mișcării punk din anii ’80, legendara trupă “Sex Pistols” purtându-i la câteva dintre concertele pe care le-au susținul în Statele Unite.

Cei de la Nike au reușit să repoziționeze brandul Converse și în prezent acesta este una din mărcile favorite ale adolescenților.

Converse se implică activ în susținerea diverselor trupe aflate la început de drum, prin sponsorizarea unor concerte și festivaluri. Mai recent, aceștia au deschis o serie de studiouri unde oferă câteva ore de înregistrări gratuite acestor trupe.

În toată istoria, imaginea adidașilor Converse a fost centrată în jurul modelului Chuck Taylor. Au fost câteva încercări de a lansa și alte modele, dar acestea nu s-au ridicat la volumul de vânzări adus de modelul de bază.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: