Adidași Asics

Asics este un producător japonez de adidași care a reușit să-și creeze un renume atât în Statele Unite cât și în Europa pentru calitatea articolelor pe care le produce. Am fost recent pe la americani și am fost surprins să văd că adidașii ăștia sunt cam la fel de populari ca și cei de la Nike sau Adidas.

Prin părțile noastre, în Europa și România, sunt destul de întâlniți, dar parcă nu mi-au sărit niciodată în ochi. Să zicem că aici au abordat o tactică de marketing mai puțin agresivă.

Ei bine, firma Asics a pornit inițial sub numele Onitsuka Tiger în anul 1949, când Kihachiro Onitsuka s-a apucat să producă adidași de baschet pentru copii din oraul lui natal, Kobe. A observat el atunci că puștii foloseau echipament care nu era tocmai potivit, așa că s-a gândit că poate să le producă un adidas de  performanță pe care  să-l dea la un preț foarte redus.

A reușit asta și în foarte scurt timp, Onitsuka Tiger a devenit unul dintre cei mai mari producători de încălțăminte din țară.

Adidași AsicsNotorietatea brandului a atins cote uriașe după Jocurile Olimpice din 1966, unde au fost introduse acele patru linii care au devenit sigla mărcii. Mexico 66’, lansat atunci, este și acum unul dintre cele mai populare modele  din istoria companiei.

Brandul Asics a fost introdus în 1977 când Onitsuka Tiger a fuzionat cu alte două companii, GTO și JELENK, creând astfel Corporația Asics. Onitsuka Tiger a rămas ca un brand subsidiar, special pentru adidași „vintage”.

Povestea spune că ASICS este un acronim care vine de  la o maximă latină, “Anima sana in corpore sano”, adică “O minte sănătoasă într-un corp sănătos”. Acum, nu știu o boabă de latină, dar mi-a atras cineva atenția că maxima este de fapt “Mens sana in corpore sano”, nu așa cum au întors-o japonezii.

Oricum, asta e doar o chestiune superficială iar dacă asta este ceea ce compania susține, atunci aplauze din partea mea. Am observat în ultima vreme că se pune din ce în e mai mult accent pe acronimul ăsta. Totul ok, dar dacă vrei o lecție ca lumea de latină, atunci caută în altă parte 🙂

Toate ca toate, dar dacă ești întradevăr interesat de o pereche de adidași foarte buni pentru sport, atunci Asics este una dintre variantele pe care trebuie să le ai în vedere.

Uită-te la cei de la MyCloset care au o colecție de adidași Asics foarte foarte mișto. Sunt, întradevăr, puțin cam scumpicei, dar na, lucrurile drăgutze costă.

P.S. Dacă te-ai jucat cu adidașii Asics și ți-a plăcut de ei, lasă câteva cuvinte în secțiunea de comentarii de mai jos. Noroc!

Monica Cioata noiembrie 5, 2015 la 4:47 pm

În puține cuvinte trebuie exprimata părerea despre acești adidași, Buni frumoși și rezistenți pentru antrenamentele fiicei mele.

Răspunde

Leave a Comment

Previous post:

Next post: