Adidași Adidas

Adolph si Rudolph Dassler au creat primul lor adidas prin anii ’20, când au înființat Gebruder-Dassler Schuhfabrik. Foarte repede au ajuns să-și formeze o reputație pentru fabricarea de încălțăminte sportivă. Ba mai mult, în 1936, Jesse Owens a câștigat 4 medalii de aur la Jocurile Olimpice purtând adidași Dassler.

adidasi-adidasEi, din păcate, cei doi frați au ajuns la un moment dat să se certe, așa că în 1948, Rudolph a plecat și a dat naștere adidașilor Puma, în timp ce fratele său Adolph a creat faimosul brand cu trei dungi: Adidas. Nu i-a fost greu să născocească numele: A combinat numele cu care îl alintau cei apropiați, Adi, cu primele trei litere ale numelui său de familie, Dassler. La un an de la înființare, a înregistrat drept logo cele trei dungi care sunt folosite și în prezent.

Adidas a ajuns la un moment dat prin anii ’80 să fie asociat cu cultura hip-hop, într-o mare măsură datorită gagiilor de la Run DMC care nu doar că purtau adidașii la orice eveniment, ba chiar au compus o melodie numită My Adidas care a făcut ceva vâlvă la vremea ei.

Run DMC își purtau papucii cu stil: fără șireturi și cu limba scoasă ostentativ în afară. Dap, de la ei se trage! De cele mai multe ori, erau văzuți încălțați cu câte o pereche de adidași Superstar, model care până în ziua de azi este un simbol al mișcării hip-hop.

Astăzi, Adidas are trei mari branduri: Originals, care e plină de modele retro apreciate de-a lungul istoriei, Performance – cu produse de vârf pentru sportivii de performanță, și Y-3, o divizie care îmbină moda cu sportul printr-o colaborare cu designerul japonez Yohji Yamamoto.

Pe lângă astea, există divizii puternice pentru practic orice sport care are mai mult de 5 fani în lumea asta iar departamentul Running este de departe cel mai avansat.

Nu mai are rost să spun că la noi brandul Adidas este identificat cu adidașii în sine. Chiar au avut o fabrică în România până să vină comuniștii să o ia cu japca.

Dacă vrei să-ți iei adidași Adidas, poți foarte bine să ieși la plimbare cam în orice mall din țara asta… au magazine peste tot!

Caută online, însă, dacă vrei să găsești cea mai mare varietate de modele. Pe MyCloset, de exemplu, ai să vezi aproape 300 de modele de adidași Adidași diferite. Întră acolo să te convingi!

Leave a Comment

Previous post:

Next post: